1300 – 1400

Despre costuri și posibilități de finanțare în Olanda

Fontys University of Applied Sciences

Speaker 1

Cristina de Borst-Cristescu

M.A/ Lecturer IB

Fontys International Business School

Numele meu este Cristina de Borst- Cristescu și sunt unul dintre numeroșii lectori internaționali de la Universitatea Fontys de Științe Aplicate din Venlo. M-am născut în România și am plecat acum mai bine de 20 de ani să studiez. Mi-am găsit slujba de vis prin predat. Îmi iubesc studenții și fac tot posibilul să-i ajut să se dezvolte și să devină cât mai buni. Domeniul meu de expertiză este comunicarea și dezvoltarea interculturală. Mai mult, am un master în engleză și unul în educație. Îmi trăiesc visul în timp ce fac ceea ce iubesc cel mai mult. Fontys este locul potrivit nu numai pentru studenți, ci și pentru lectori. De când am început să lucrez aici în 2012, am avut ocazia să mă dezvolt, iar mai mult, m-am îndepărtat de predatul tradițional și am devenind coach în programul de învățare bazată pe proiecte (PBL). Am participat la diferite cursuri de coaching și activități de formare, am vizitat numeroase conferințe și programe de schimb pentru lectori. Sunt Key Account Manager pentru România și în fiecare an îmi promovez universitatea în România. Cred în ceea ce fac și în oportunitatea pe care o poate oferi universitatea mea. Relația mea cu elevii mei depășește clasa. Mă simt responsabilă în special pentru studenții români, așa că încercăm să ținem legătura cât putem. Sunt foarte mândră de comunitatea pe care am creat-o aici. Dacă doriți să studiați într-un mod neconvențional cu coaches care au o gândire inovatoare, veniți să ne fiți alături într-un mediu deschis. Te vei bucura de plimbare!

Limba de susținere a prezentării: română

Speaker 2

Alex Ioan

Lecturer IB

Fontys International Business School

Te salut, Numele meu este Alex Ioan și sunt lector în cadrul Facultății de Afaceri Internationale (International Business) la Universitatea Fontys de Științe Aplicate din Venlo. Mai mult, sunt un produs al Fontys, unde am studiat Internationa Business. Privind înapoi la pasul pe care l-am făcut pe calea care îmi clădește cariera, sunt foarte recunoscător că m-am putut dezvolta și să fac în același timp ce fac ceea ce îmi place cu adevărat. Aspectul distinctiv al procesului de învățare la Fontys este definit de modul practic și provocator în a dobândi cunoștințe. Acest lucru este foarte valoros în zilele noastre, când noi oamenii trebuie să învățăm să se adaptăm rapid la schimbările impuse de progresele tehnologice. Am avut multiple oportunități de a aplica o gamă largă de abilități care au fost în cele din urmă valoroase în a dobândi poziția de lector în cadrul universității. Ce pot spune mai mult despre mine? Înainte de a mă alătura echipei de la International Business ca și lector, am lucrat cu Vistaprint și Cimpress în calitate de Specialist în Procesele de Producție. Mai mult, în timpul studiilor am fost responsabil cu organizarea de Open Days de la Fontys și am participat la mai multe târguri internaționale organizate în România. Acest lucru se datorează faptului că vreau să împărtășesc cu cei care sunt motivați să evolueze într-un mediu dinamic și multicultural. Mai mult, șansa oferită de Fontys care reușește să facă diferența față de abordările de studiu tradiționale, a fost o schimbare majoră în viața mea. Dacă ești în căutarea unui program adaptat pentru studenți, ieși din zona de confort și explorează posibilitățile ce le-ai putea avea! Alătură-te și îndrăznește să fii un “fons”!

Limba de susținere a prezentării: română

Speaker student român

Mara Coman

Studentă în campusul din Eindhoven, anul IV ICT & Software Engineering

Bună! Numele meu este Mara și sunt studentă în anul 4 la ICT & Software Engineering în cadrul universității Fontys, în Eindhoven. Mă bucur că am ocazia să împărtășesc cu voi un pic din experiența mea ca student în străinătate. A fost și este în continuare o călătorie frumoasă, provocatoare la fiecare pas. Am ales să studiez la Fontys datorită modului de predare al cursurilor, care se bazează pe teorie combinată cu practică, dar și posibilități de a lucra într-o companie ca intern în acești 4 ani de studiu. Pe lângă acest aspect, interacțiunea cu oameni din diferite culturi mă dezvoltă pe plan social, oferindu-mi deschidere către necunoscut. Dacă ar fi să descriu în câteva cuvinte experiența mea de până acum din Olanda, ar fi cam așa: entuziasm, teamă, curaj, oameni, experiențe, voluntariat, necunoscut, curiozitate, implicare, bicicletă…multă bicicletă 🙂 Mă bucură mult faptul că am avut șansa de studia în străinătate și dacă ar fi să mă întorc la mine, la elevul temător din ultimul an de liceu care nu a fost vreodată de unul singur în afara țării, aș face aceeași alegere în privința facultății. Aș spune că dacă ai ocazia și dorința de a studia într-o țară străină, să nu o ratezi!

Despre

universitate

Fontys University of Applied Sciences este una dintre cele mai mari universități de ştiinţe aplicate din Olanda, găzduind mai mult de 40.000 de studenţi.

Universitatea are doua campusuri:

 • în orașul Eindhoven
 • în orașul Venlo

Oferind internship-uri între un semestru şi un an pentru cursurile de licenţă. Dacă vrei să studiezi într-un oraș în care timpul să fie prietenul tău, atunci campusul din Venlo este o alegere bună pentru tine. Dacă te caracterizează un oraș mai dinamic, Eindhoven este locul pe care ți-l recomandăm. În oraşul Eindhoven, trebuie luată în considerare regiunea Brainport, unde studentul are posibilitatea de a face practică, şansele de angajare fiind foarte mari atât pe durata studiilor, dar şi după absolvire. Această regiune reprezintă un jucător cheie în design-ul şi tehnologia de top din Europa; este considerată ca fiind centrul de cercetare tehnologică a Uniunii Europene. Una dintre caracteristicile principale ale acestei regiuni este inovaţia deschisă, de exemplu scannerul MRI, Lampa LED, sistemele de navigare Tom Tom, sunt doar câteva exemple de invenţii ale acestei regiuni.

Accesează site-ul universității aici.

Specializari în limba engleză pentru studii de licență

 • International Business
 • ICT: Information and Communication Technology
 • Academy of Music and Performing Arts
 • Automotive Engineering
 • Circus and Performance Art
 • Communication-International Communication Management
 • Dance Academy
 • Electrical and Electronic Engineering
 • Finance & Control -International Finance&Control
 • Industrial Design Engineering
 • Industrial Engineering and Management
 • Information Technology-Software Engineering and Business Informatics
 • Logistics Engineering
 • Logistics Management
 • Logistics Management-International Fresh Business Management
 • Marketing Management
 • Marketing Management-Digital Business Concepts
 • Mechanical Engineering
 • Mechatronics
 • Medical Imaging and Radiation Therapy
 • Physiotherapy Trend Research&Concept Creation in Lifestyle

Vezi alte universități

Rotterdam Business School

Rotterdam Business School

Citește mai mult

Hanze University of Applied Sciences

Universitatea de Științe Aplicate Hanze a fost fon....

Citește mai mult

Hotel School the Hague

Hotel School de Hague se afla in topul primelor 5 ...

Citește mai mult